MomFidence

Jeg fik POWER af at føde min datter!

Min datter er lige blevet et år, det er slet ikke til at forstå, det år er simpelhen fløjet afsted. Ud over at nyde at fejre min lille mus, så har jeg også reflekteret en del over fødslen. Det er det vildeste jeg nogen sinde har præsteret og selvom lat ikke gik som jeg ville have det, så havde jeg den fedeste oplevelse, for mig var det fantastisk at føde. Jeg har lyst til at dele min fødselsberetning med dig, i mine øjne er den smuk og fuld af POWER og store følelser.

Inden jeg blev gravid, var jeg skide bange for at føde. Jeg fokuserede på, at jeg synes det var ulækkert,  på alle de skrækhistorier vi elsker at fortælle hinanden, om kvinder sprækker fra skeden til anus. Sex der aldrig bliver det samme igen, fordi man bliver slap, og alt muligt andet lort.. Ja jeg skriver lort på min blog, og jeg kan lige så godt advare dig, hvis du skal læse det her indlæg, så vil det også omhandle lort… Så kan du ikke tåle det, så spring det over, nu er du advaret… god læselyst!

Mandag d 16-05-16 blev jeg mor til en dejlig lille pige. Jeg havde glædet mig til fødsel og til at praktisere alt det jeg havde tillært mig gennem graviditeten. Hvor jeg havde taget kursus hos smertefri fødsel og da jeg havde valgt at føde hos storkereden, havde fået fantastisk fødselsforberedelse der også.
Jeg er ikke ret vild med hospitaler, så for mig var valget soleklart jeg skulle føde hjemme, altså lige indtil jeg så udtrykket i min mands øjne, da jeg flygtigt nævnte det. Derfor faldt valget på storkereden, og det fortrød jeg ikke et eneste sekund, for de var fantastiske gennem hele graviditeten og fødslen.

Søndag d. 15-05-16 Kl 00.40 står jeg op for at gå på toilettet og kan mærke at der sker noget i mit underliv. Ude på toilette konstatere jeg at mit vand er begyndt at sive, og jeg tager et bind på og går i seng igen, og tænker at jeg jo vågner når jeg får veer. Jeg vågner næste morgen kl ca 7 uden veer!Jeg ringer til storkereden, de siger jeg skal komme til tjek, men at vi lidt har tiden i mod os, da jeg skal have født inde 24 timer efter vandafgang, hvis jeg skal føde på storkereden. Jeg an godt mærke at mit hjerte synker en lille smugle, for jeg ved næsten godt allerede, at det vil ende på hospitalet.
Jeg ankommer og bliver undersøgt, og får den skuffende meddelelse at jeg på igen måde er i fødsel og har ca 2 cm hård livmorhals. Jeg får akupunktur og Klyx og Jordemor beslutter sig for at jeg lige skal en tur forbi Roskilde hospital for at blive scannet og evt få en gynækologisk undersøgelse. Så vi er sikre på at baby har det godt. Vi køre hjem for at få noget morgenmad og vente på at vi skal være på hospitalet kl 12.45.
Vi have ikke regnet med at skulle føde så tæt på termin, så min søde mand havde lavet dej aftenen før så vi kunne bage boller.

På hospitalet konstatere de grønt fortervand og vi bliver indlagt, stadig uden skyggen af veer, og de påbegynder igangsættelse med angustapiller, jeg er rigtig ked af det, fordi jeg er bange for igangsættelsen og fordi jeg ved, jeg ikke kan få lov til at føde 100 % på mine præmisser.
24 timer efter vandafgang skal jeg have morfindrop, jeg har stadig ingen veer og ret træt af det hele, da der på igen måde er fremgang i fødslen, jeg har stadig 1 cm hård livmorhals, men nu uden grønt fostervand, heldigvis.

Mandag d. 16-05-16 Kl ca 11 bliver jeg kørt på fødegangen. Her får jeg veedrop, som jeg virkelig ikke havde lyst til, men noget skulle jo ske, og baby skulle ud. Jeg kende faktisk ikke kønnet på min datter før hun blev født, vi ville overraskes.
Jeg begyndte at få veer og i starten gik det fint, kl ca 15 havde jeg stærke veer med ca 1,5 min mellemrum og af ca et minuts varighed, de gjorde meget ondt. Veerne overmander mig, jeg blev igen undersøgt, med det nedslående resultat ingen fremgang var og herer det så at  jeg går i panik, da de så skal skrue yderligere op for vedroppet. Og med panik, mener jeg at jeg tudbrølede og så snotten stod ud af næsen på mig.
Jordemor og jeg beslutter at jeg skal have en epidural-blokade, den bliver lagt kl 17, jeg får hvilet mig. Efter nogen timer vågner og får noget mad og har det godt. Omkring kl 21 bliver jeg undersøgt og er 4 cm åben, endelig sker der noget. Ved 22 tiden begynder jeg at få rigtig ondt bagtil og vi kalder på jordemor som konstatere at jeg nu er 9 cm åben! Vi får ringet til storkereden og der kommer den jordemor jeg kender derfra og er med til selve fødslen. Min jordmoder fra storkereden var simpelthen så fantastisk, og fik lov til at overtage hele fødslen.
Jeg får presseveer omkring kl 22.15 og da jeg aldrig har fået Klyx på hospitalet, har jeg fået forstoppelse midt i det hele!!! Så mens jeg har presseveer og råber så højt som jeg aldrig har gjort før, må de give mig Klyx. Jeg er koblet op til en masse maskiner, så at gå på toilettet alene, er ikke en mulighed, så jeg må simpelhen så og lave en lort i hånden på jordemoderen, og ved du havd? Jeg var skide hamrende ligeglad.
Min jordemoder koster mig rundt i en masse fødestillinger og jeg kan få arbejdet bebs ned i bækkenet, og til sidst kommer jeg op på briksen (mon den hedder det?) Da hoved endelig kroner, trækker det sig ikke tilbage da veen stopper, føder jeg hovedet mellem 2 veer. Det forgår på den måde, at jordmoderen stikker et par fingre op i anus og får fat i hagen på baby og på den måde hjælper med at forløse hoved.
På næste ve føder jeg kroppen og kl 22.52 kan jeg selv tage imod min datter og få hende op på maven.
20 min senere hoster jeg moderkagen ud om omkring midnat kunne min mand klippe navlestrengen, da pulsen var ophørt.

Jeg følte mig som den sejeste ur-kvinde da jeg trak min datter op på maven, at ligge der og se hende i øjnene for første gang, det var magisk. Der gik lige et øjeblik,  fra jeg så min baby til det gik op for mig at jeg faktisk ikke vidste hvilken køn babyen havde, selv om jeg hele tiden var fuldstændig sikker på at det var en lille pige jeg havde i maven.

Jeg fandt ud af, at ved at tage kontrollen og forberede mig, ved at tage kurser, mærke efter hvad det var jeg ville og sige til og fra, så kunne jeg se min frygt i øjnene. Det gav mig styrken til at få den bedste fødsels oplevelse, også selv om jeg ikke fik det helt som jeg ville have det.  Det gav mig power og jeg står tilbage med følensen af at jeg fandeme er en rå urkvinde …OG DER ER PISSE FEDT!
Så skal du snart føde så kan jeg kun komme med et godt råd, find ud af hvordan din fødsel skal være og skriv ønsker ned, forbered dig på at alt ikke kan blive som ønsket, men at din jordemor vil prøve at opfylde så mange øsnker som muligt…

Min ønskeliste så således ud:

  • føde i vand
  • smertelindres i vand
  • selv tage imod baby, husk mig gerne på det, hvis jeg glemmer det. Kan jeg ikke så skal far.
  • sen af-navling, først når pulsen er ophørt
  • jeg vil ikke have den hormoninjektion med mindre det er nødvendigt
  • baby skal ikke tages fra mig, med mindre der er nødvendigt.
  • hud mod hud skal ske med det samme efter fødslen.

De første 2 punkter, kunne jeg ikke få opfyldt, resten blev efterkommet. og jeg blev kun mødt med støtte og accept.

 

One thought on “Jeg fik POWER af at føde min datter!

Comments are closed.