MomFidence

Min datter er min inspiration

I dag har min lille datter fødselsdag, et år er gået siden jeg fødte hende, det er slet ikke til at fatte. Jeg anede ikke hvor vildt det ville være at blive mor, for det kan man ikke forberede sig på, det er min overbevisning.

Det her år har været den vildeste rutsjebanetur, jeg har været i mine følelsers magt, og jeg har lært mig selv en hel del bedre at kende. Det vigtiste jeg har lært, er hvor stor en opgave det er at være forældre. For det er sku vores opgave at få sunde mennesker ud af vores børn. Det er ikke samfundet, staten eller institutionernes ansvar, det er os som forældre som har hovedansvaret for, at vores børn bliver mennesker vi selv har lyst til at omgåes.

Sidste år vidste jeg ikke hvad jeg skulle når min barsel sluttede (den er heldigvis ikke helt slut endnu), jeg vidste bare at jeg ikke skulle tilbage og være i mit gamle fag. Men nu ved jeg det, og det er takket værd min datter. det er hende der har givet min inspiration til at lave MomFidence, og hende der fortsat inspirere mig hverdag. Jeg anede ikke hvad det var for et minefelt jeg trådte ind i dag jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden:

Alle har en mening om hvordan man er forældre på den “rigtige” måde

Man bliver hurtigt usikker på om man nu gør det godt nok, og om man ønsker det eller ej, så skal du nok masser af “gode råd” til hvordan man “skal” være forældre. Jeg blev hurtigt opmærksom på hvor følsomt det er og hvor svært det kan være at holde fast i sig selv, når familie og venner i den grad kan få tvivlen til at bide sig fast. Der er bare lige det at vi alle sammen gør vores aller bedste og med de bedste intentioner og derfor er vi gode forældre.

Når jeg kigger på min datter 1 år gammel, og ser hvor uspoleret hun er. Hun er ikke bekymret for hvad andre tænker om hende, for alle syntes selvfølgelig hun er lige så dejlig som hun selv ved hun er. Og det er så essentielt, vi bliver nemlig alle født med et godt selvværd, og hvis vi ikke bliver guidet og hjulpet så bliver det ødelagt.

Jeg vil gøre alt for at min datters selvværd bliver ved med at være i top. Det kan jeg kun hvis mit eget selvværd er i top, hvis jeg elsker mig selv, og ved at jeg er lige så meget værd som alle andre.
Vi får alle knubs gennem barndommen, det kan ikke undgås, det er hvordan vi lære at tackle dem der gør at de ikke ødelæggers os. og det starter ikke i skolegården, det starter der hjemme.

Vi som forældre skal tænke over hvad vores børn hører, vi kan ikke være bekendt at tale grimt om andre og dømme dem foran vores børn, for så tror de at hvis andre ikke er lige som dem er de forkerte og så er det bare et spørgsmål om tid før de begynder at vurdere hvornår de selv er forkerte. Generelt bruger vil alt for meget til på at dømme andre i stedet for at bruge tid på at mærke os selv, og give os selv kærlighed om omsorg.
Og det er lige netop hvad MomFidence hanlder om; mødre med et godt selvværd, som vi kan give videre til vores børn.