MomFidence

Dine børn er det bedste spejl du kan få

Vores børn er spejle på os selv. Det er noget af det jeg har har gentaget aller flest gange i min interview serie Selvværd i børnehøjde.  Det blev som et ekko gennem stort set alle interviewe, det gør det fordi det bare er så rigtigt.
Hvis vores børn mistrives, så er det første sted vi skal kigge, på os selv som forældre, på hvordan vi selv har det med os selv, med vores omgivelser og i vores liv.

Tidligere på ugen læste jeg på facebook, om en mor der skrev at hendes datter havde haft nogen hårde dage og var meget udadreagerende, det havde hun alt sammen taget og vendt ind af. Det var skrevet med en vis portion humor, og for at fortælle os at vi ikke skal gå og banke os selv oveni hoved, hver gang vores børn reagere på et eller andet.

Det gav mig ideen til at skrive dette indlæg. For hvis der går mødre rundt og tager alt hvad deres børn gør ind og giver sig selv skylden, så er det tid til et opråb!

Børn vil blive vrede, have dårlige dage, blive kede af det over noget vi som forældre ikke forstår. Børn kan have en hård dag i institionen lige som, vi kan have på vores arbejde mm.

 

Børn udvikler sig, prøver forskellige følelser af, skruer op og ned for intensiteten, og mærker hvad der virker for dem… det skal børn gøre, det er helt normalt og naturligt, det er den måde de lære sig selv at kende, og det eneste vi kan gøre er at støtte dem i deres følelser og deres udvikling.

Der hvor du skal være opmærksom, er hvis dit barn begynder at mistrives. Hvis dit barn har nogen uhensigtmessige adfærdsmønstre, ikke fungere socialt, ikke kan håndtere almindelige konflikter, eller på anden måde har det svært vedvarende i en periode.

Der kan være rigtigt mange grunde til at dit barn mistrives, men du kan være helt sikker på at du kan starte med at se på dig selv.

  • Hvordan håndtere du selv konflikter?
  • Hvordan er din adfærd i pressede situationer?
  • Kan du rumme alle dine følelser eller gemmer du dem væk og undertrykker dem?

Dit barn er så åbent, og så tunet ind på dig, at barnet vil opfange alt og kopiere det. Hvis du går og gemmer din vrede, lader andre overskride dine grænser, ikke kan mærke og respektere egne behov, så vil dine børn lære at gøre lige netop det.

Hvad kan du så gøre ved det?

Du kan begynde at se ind ad, hvad for nogen regler har du sat op for dig selv, om hvad du godt må være og hvad du ikke må være

  • Jeg må ikke være vred
  • Jeg skal altid sætte andres behov foran mine egne
  • Der er ingen der må opdage at jeg ikke er god nok

Begynd at blive tydelig i dine grænser og turde eje alle dine følelser.

Det er en rejse, det er ikke noget man gør fra den ene dag til den anden.

Når du begynder at rumme dig selv, bliver du også meget bedere til at rumme dine børn og så vil dine børn automatisk blive bedere til at rumme sig selv og andre, derved kommer der mindre konflikter.

Vores børn være fantastiske guides for os selv og de problemstillinger vi selv går og tumler med,

vi skal lære lige så meget af vores børn som de skal lære af os.

kan du rumme dig selv?

Har du brug for at få lidt hjælp til at blive bedere til at sætte grænser? Så kan mit kursus Sæt kærlige grænser hjælpe, du kan læse mere lige HER