MomFidence

Mod-afhængig, er du så stærk at du bliver svag?

Mod-afhængighed er lige så ødelæggende, som med afhængighed.

Kender du udtrykket at være med-afhængig? Det er et udtryk der bliver brugt flittigt, når det handler om misbrug. Man kan f.eks være med-afhængig af sin partner misbrug. Med-afhængig har en modsætning, nemlig mod-afhængig. Udtrykkende behøver bestem ikke at have noget at gøre med misbrug, som alkohol eller stoffer. Det kan også handle om følelser, og forhold til andre mennesker, og det er her jeg synes det bliver interesant. 

Når du er mod-afhængig har du ikke brug for andre.

Det kan være at du altid har klaret dig selv. Måske er du som barn blevet rost for, at være stærk og selvstændig. Det kan have været din overlevelsesstrategi, at du var tvunget til at være stærk for at kunne overleve din barndom.

Jeg har selv været mod-afhængig lige så langt tilbage jeg kan huske, det var den måde jeg overlevede min barndom, ved at være stærk og ved at klare alting selv.

Jeg drømte om at flytte hjemmefra fra jeg var 11 år gammel, og den drøm klamrede jeg mig til, for at holde ud, at være i det rod min barndom bestod af. Men det er en helt anden historie som du må få en anden gang.

 

Det er ikke nemt at være mod-afhængig

Måske tør du mærke dine følelser når du er alene

Når man er mod-afhængig, kan man godt være svært at komme ind på. Din omgangskreds ser dig som hende den stærke, som kan klare det hele selv. Derfor tilbyder de heller ikke deres hjælp, for de ved at du vil afvise den.

De accepterer når du siger at du har det fint, selv om du indvendig er lige ved at gå i stykker. Det gør du selvfølelig ikke, for du er stærk  og du skal nok holde sammen på dig selv uanset hvad.

Måske kan du give los når du er alene, lige sænke paraderne nok til at  mærke smerten. Kun for et øjeblik, så tager du dig sammen igen og bliver stærk! Det er det du kender og det du kan, så behøver du ikke mærke alt for godt efter, hvad der sker inde i dig.

Hvad mon der ville ske hvis du begyndte at åbne op?

Begyndte at bede om hjælp, fortælle når du synes det er svært, måske græde over for din bedste veninde?

Du tænker måske at det ville få dig til at se svag ud, at nogen ville vende dig ryggen, måske bliver du bange bare ved tanken om hvordan det ville være, at åbne op, bare en lille smule…

Lad mig fortælle dig noget, som jeg selv har indset og som har taget mig mange år at lære:

De mennesker der holder af dig, vil gerne hjælpe, de vil elske at få lov til at være noget for dig. De vil elske, at føle, at der er brug for dem. Du vil blive overrasket over hvor meget bedre du vil få det inde i dig selv, når du begynder at række ud.

 

Jeg har selv fået hjæp til at bearbejde mine overbevisninger

Jeg har selv fundet ud af hvor meget det giver at bede om hjælp, både fra venner og familie, men også fra professionelle. Det har jeg gjort flere gange i mit liv, både privat og i min forretning. Hver gang bliver jeg forbløffet over hvor givtigt det er.

Da jeg startede mit firma, ville jeg det hele selv. Jeg famlede rundt i blinde og anede ikke hvordan jeg skulle komme ud over rampen og hvordan jeg skulle få kontakt med mine klienter. Jeg prøvede alt muligt, men jeg endte med at sidde og føle mig alene og mislykket.

På et tidspunkt fandt jeg ud af, at jeg skulle have noget hjælp. Jeg hyrede et mentor, faktisk havde jeg slet ikke råd til hende, men jeg fandt pengene. Det er det bedste jeg nogen siden har gjort, for hun hjalp mig til at se, det jeg havde stirret mig blind på. Hun hjalp mig til at ændre gamle overbevisninger, og slippe frygten for at fejle.

Efterfølgende har jeg fundet ud af at jeg faktisk ikke havde råd til at lade være med at hyre hende. For jeg ville aldrig have rykket mig så meget uden hende.

Det kan være grænseoveskridende at bede om hjælp og endnu mere at betale sig fra at få hjælp, men jeg er lykkelig for at jeg har trodset min frygt, for hold nu op hvor har jeg rykket mig, som menneske, som erhvervs kvinde og som behandler.

 

 

PS: Vil du vide mere om hvad jeg kan? Så ansøg om en gratis session hos mig, den er ganske uforpligtende. Du finder ansøgningsskemaet her: Gratis samtale

One thought on “Mod-afhængig, er du så stærk at du bliver svag?

Comments are closed.